Årets anden AGF-hjemmesejr i ligaen er i hus

Der har ikke været meget at juble over på NRGi Arena i Aarhus i 2014 i den næstbedste danske fodboldrække.

Men de allermest trofaste fans fik endelige noget at juble over igen i torsdagens opgør mod Vejle Boldklub. Det vandt aarhusianerne med hele 4-0.

Gæsterne, der også har været nogle hårde måneder igennem med usikker økonomi og en konkurstrussel hængende over hovedet, fik en skidt start på kampen.

Allerede efter godt seks minutter slog Kim Aabech til og bragte hjemmeholdet foran. Og AGF fulgte op med et tungt pres på gæsternes mål, som blev omsat til yderligere to scoringer inden pausen.

Den ene blev dog underkendt, og derfor var stillingen ved pausen kun 0-2.

Vejle forsøgte sig med et par offensive indskiftninger fra anden halvlegs start, men det gav bagslag.

Allerede et par minutter senere sendte Helgi Danielsson nemlig bolden i nettet, og så var der ikke så meget mere at spille om.

Kim Aabech fik dog sat et flot punktum, da han via overliggeren hamrede bolden i mål for anden gang til slutresultatet 4-0 og en tiltrængt hjemmesejr.

AGF slog 3. november sidste år Viborg med 2-1 på eget græs, og så gik der næsten ni måneder, inden de hvide igen kunne synge sejrssang i omklædningsrummet.

Det gjorde holdet 28. august efter en sejr over Fredericia, og torsdag aften var der altså igen noget at juble over.

Sejren sender AGF op på fjerdepladsen med 22 point, hvilket dog er otte point færre end Viborg på andenpladsen, der giver oprykning til Superligaen.

Vejle er derimod på niendepladsen kun tre point fra nedrykningsstregen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip