Årets danske sportsnavn skal være sej

Triatleten Camilla Pedersen, svømmeren Rikke Møller Pedersen og rosportens guldfirer er nomineret til titlen som årets danske sportsnavn.

Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

Årets Sportsnavn bliver kåret ved den store sportsgalla på DR den 10. januar. DIF og Jyllands-Posten, der står bag kåringen, forbeholder sig dog ret til at efternominere kandidater, som leverer overbevisende præstationer inden året er omme.

Det er VM- og EM-titler, der præger de tre kandidaters 2014.

- Guldfireren fortsætter med at være en magtfaktor på allerhøjeste niveau. Camilla Pedersen vinder VM-guld et år efter koma, kraniebrud, indre blødninger og flere brækkede knogler, siger DIF-formand Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

- Og Rikke Møller Pedersen leverer også superflotte resultater og ser nærmest ud til at blive bedre og bedre for hvert år, fortsætter DIF-formanden.

Camilla Pedersen blev for alvor kendt, da hun røg i koma i to uger efter en ulykke under træning i 2013. Ikke desto mindre blev hun verdensmester i 2014 efter fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb.

Rikke Møller Pedersen har leveret overbevisende præstationer i en årrække. I 2014 vandt hun tre individuelle guldmedaljer ved EM på langbane, og hun krydrede det med endnu en guldmedalje i holdkappen.

- Den fynske svømmer var så suveræn ved EM i Berlin, at spændingen i flere løb mere bestod i, om hun ville sætte verdensrekorder, end om hun ville vinde løbene, skriver komitéen i sin begrundelse.

Letvægtsfireren med Jacob Barsøe, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen og Jacob Søgaard vandt i 2014 både EM og VM, og ved VM i Amsterdam roede båden i semifinalen den hurtigste tid i verden nogensinde.

Ansvaret for den endelige kåring ligger i hænderne på en komité, som består af kulturminister Marianne Jelved sammen med repræsentanter for både DIF, Team Danmark og Jyllands-Posten.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip