Årets ord i 2012: Stenalderkost

På P1 var programmet Sproglaboratoriet bag kåringen af årets ord. Det var med komikeren Jan Gintberg og direktøren for Dansk Sprognævn Sabine Kirchmeier-Andersen i studiet at årets danske ord blev kåret.

De konstaterede de mange nye ord, som 2012 har budt på, ord som ”regnvandsbed” og ”energisynder”.

Men også mange nye ord er opstået som en del af krisen.  I den kategori har ordene, akutjob, akuthjælp, vandkantsdanmark,  og fedmepandemi og flere andre, været meget populære.

Det var dog hele trenden omkring begrebet stenalderkost, som havde den afgørende faktor. Dem som elsker det, og dem som er trætte af at høre mere om det.

Jan Gintberg er ikke fan af stenalderkost:

- Jeg er træt af alle sundhedsapostlene, og jeg synes, ordet ”stenalderkost” meget godt dækker over en trend i tiden, der for mig er hysterisk, sagde han.

Stenalderkost

Hele begrebet om stenalderkost hører hjemme i bevidstheden om det, som bliver spist, og det som kroppen ikke har brug for skæres væk.

Var det ikke en del af stenalderens kost, så er det ikke noget vi i dag har brug for idag.

Folk som lever af stenalderkost spiser for eksempel ingen eller kun meget få mælkeprodukter, men til gengæld proteinholdigt kød og meget groft brød, som er rigt på kostfibre.

Kosten er også helt uden sukker, sodavand og kage.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip