Årets træner: Pokalsejr er største præstation

Da Jess Thorup gik ind til 2013, lå hans tidligere klubhold Esbjerg i bunden af Superligaen, men en fremragende forårssæson sendte Thorups tropper op på en fjerdeplads, ligesom det vestjyske hold også vandt pokalfinalen.

Mandag aften fik Jess Thorup prisen som årets fodboldtræner ved Dansk Fodbold Award 2013. Hovedpersonen selv er ikke i tvivl om, hvad der var årets største trænerpræstation fra hans egen side.

- Det må klart være pokaltitlen i Parken. Det var stort. Både for mig, men også for Esbjerg som klub og for spillerne.

- Det at vinde noget og opnå noget, er jo det, det handler om i fodbold - det var stort, siger Jess Thorup.

I kampen om at blive årets træner kæmpede Jess Thorup mod sidste års vinder, FC Nordsjællands Kasper Hjulmand, FCK's mestertræner Ariël Jacobs og oprykkerholdet Viborgs Ove Christensen.

Derfor var det selvsagt en glad Jess Thorup, der kunne tage en anerkendende statuette med hjem til trofæhylden.

- Jeg er selvfølgelig megastolt og glad over at have fået prisen. Først og fremmest fordi det er mine egne kolleger, der har stemt på mig. Det betyder meget, at de synes, det, jeg løber og laver, er godt.

- Jeg har kun været cheftræner i små tre år, så allerede nu at stå med den her titel som årets træner, det er stort for mig, siger Jess Thorup, der heller ikke havde forventet, at han ville modtage prisen:

- Jeg havde nok ikke regnet med prisen. Nu har jeg vidst det i 14 dage, men jeg blev godt nok taget med bukserne nede, da jeg fik det at vide.

Efter et succesfuldt forår i Esbjerg skiftede Jess Thorup rollen som superligatræner ud med en tjans som træner for det danske U21-landshold. Et valg der skal være med til at forme hans videre trænerkarriere.

- Jeg er meget glad for, jeg har truffet det valg at blive landstræner, fordi sparringen med landstrænergruppen og Morten Olsen giver mig rigtig meget.

- Det at komme rundt i klubber både internationalt og herhjemme videreudvikler mig som træner. Jeg oplever, hvor fodbolden er på vej hen, og nu vil jeg give fodbolden noget tilbage, siger Jess Thorup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip