Årets ulandskalender skal hjælpe nepalesiske bjergbørn

Prins Joachim præsenterede mandag årets ulandskalender, som er den 53. udgave siden 1962, foran flere hundrede skolebørn på Ørestad Skole i København.

- Jeg husker fra dengang, jeg var barn, hvordan jeg i december åbnede låger i Børnenes Ulandskalender og fulgte med i julekalenderen i fjernsynet.

- Nu åbner jeg ikke selv kalenderen mere, men det gør mine to yngste børn, Henrik og Athena, og det er ikke kun os, som bliver glade over at åbne kalenderen, lød det fra prins Joachim.

I år samler Børnenes Ulandskalender penge ind til Care Danmarks projekt i Nepal. Projektet gavner bjergbørnene i Himalaya, der kun modtager skoleundervisning i sommerhalvåret, da den kolde vinter tvinger bjergfamilierne ned fra bjergene i vinterhalvåret.

DR og Danida vil gennem Care Danmarks projekt intensivere skoleundervisningen om sommeren, så børnene indhenter det forsømte fra vinterhalvåret og gennemfører deres skolegang.

- Puja på 10 år i Nepal er en af dem, der får glæde af, at vi åbner ulandskalenderen i Danmark. Hun bor på et af verdens højeste bjerge, og hendes familie laver tæpper, lød det fra prinsen, der var til stede som protektor for Care Danmark.

Det er planen, at 100.000 danske skolebørn skal undervises om Nepal i forbindelse med ulandskalenderen. Rapperen Per Vers har blandt andet indtalt fire lydbøger til kampagnen, ligesom Danida har lanceret et website om Nepal, som skal indgå i undervisningen.

Overskuddet, som salget af ulandskalenderen genererer, bliver suppleret med et ekstra bidrag fra Danida, som venter, at det samlede beløb bliver på 8 til 10 millioner, lyder det i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

DR genudsender i år de to julekalendere Absalons Hemmelighed og Nissebanden på henholdsvis DR1 og DR Ramasjang.

/ritzau/

 

Dagens Gossip