Årets varmeste dag: Derfor er vi mere liderlige om sommeren

Michael Lauritsen

|

20/06/2013

Dagens topnyheder

Piger, der kommer cyklende med bare ben, og fyre, der vælter rundt i strandens sand i bar overkrop. Det er dansk sommer. Og ifølge DMI kan vi - med temperaturer op mod 30 grader - se frem til årets varmeste dag.

Men det er ikke kun varmegraderne, der stiger, når solens stråler luner. For om sommeren oplever vi også en stigende lyst til kærlighed - og lidt af det frække.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Det fortæller sexolog Christina Tatarczuk til Dagens.dk.

- Helt åbenlyst, så er en del af forklaringen, at vi har mindre tøj på om sommeren. Og derfor er der udsigt til mere bar hud. Der er da også noget over mænd og kvinder med solbriller, udslået hår og bare fødder. Det er lethed og liv, forklarer hun.

Men det er ikke kun udsigten til mavemuskler, kavalergang og bare ben, som gør os vilde i varmen. Det er også kemi i hjernen.

- Når solen skinner, så får de fleste et boost. Vi er gladere og smiler mere. Og smilende mennesker virker mere tiltrækkende, siger Christina Tatarczuk og fortsætter:

- Sol og lys giver mere energi. Vi flirter mere om sommeren, fordi varmen får os til at føle os bedre tilpas, og derfor har vi også mere lyst til at 'gøre noget ved det'

LÆS OGSÅ: I dag bliver årets varmeste dag

Varmest bliver det i Sydøstsjælland, på de sydlige øer og det indre Bornholm.

Det varme sommervejr fortsætter ud på aftenen, men i løbet af natten kan der komme flere skyer, og især i syd og sydvest kan det blive til regn- og tordenbyger.