Aarhus-advokat bliver advokaternes formand

Aarhus-advokaten Lotte Eskesen er valgt til ny formand for brancheforeningen Danske Advokater. Det oplyser foreningen fredag i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for den tillid, som mine kolleger har vist mig, og jeg glæder mig til at kæmpe for branchen, lyder det fra Lotte Eskesen.

Den 46-årige mor til to, en dreng på 12 og en pige på ni år, er partner i advokatfirmaet Gorrisen Federspiel. Hun er gift med Søren Næsborg Jensen, der som hende selv er jurist.

Lotte Eskesen er født i Aalborg, hvor hun som det eneste barn voksede op hos sine forældre, der var selvstændige erhvervsdrivende.

Den nye advokatformand gik den direkte vej gennem uddannelsessystemet, og allerede som 22-årig kunne hun smykke sig med titlen cand.jur. fra Aarhus Universitet.

Efter sin eksamen fik den unge jurist job i Justitsministeriets departement, men allerede i 1993 vendte hun tilbage til Smilets By og en stilling som advokatfuldmægtig i firmaet Løber og Lauritsen.

Firmaet er siden fusioneret med Gorrisen Federspiel, og i 2002 blev Lotte Eskesen partner i firmaet.

Lotte Eskesen afløser på formandsposten Lars Svenning Andersen, som i 2008 var med til at stifte Danske Advokater. Han har siddet i formandsstolen siden da, men foreningens vedtægter gør, at en formand højst kan sidde på posten i seks år.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip