Aarhus-advokat bliver advokaternes formand

Aarhus-advokaten Lotte Eskesen er valgt til ny formand for brancheforeningen Danske Advokater. Det oplyser foreningen fredag i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget glad for den tillid, som mine kolleger har vist mig, og jeg glæder mig til at kæmpe for branchen, lyder det fra Lotte Eskesen.

Den 46-årige mor til to, en dreng på 12 og en pige på ni år, er partner i advokatfirmaet Gorrisen Federspiel. Hun er gift med Søren Næsborg Jensen, der som hende selv er jurist.

Lotte Eskesen er født i Aalborg, hvor hun som det eneste barn voksede op hos sine forældre, der var selvstændige erhvervsdrivende.

Den nye advokatformand gik den direkte vej gennem uddannelsessystemet, og allerede som 22-årig kunne hun smykke sig med titlen cand.jur. fra Aarhus Universitet.

Efter sin eksamen fik den unge jurist job i Justitsministeriets departement, men allerede i 1993 vendte hun tilbage til Smilets By og en stilling som advokatfuldmægtig i firmaet Løber og Lauritsen.

Firmaet er siden fusioneret med Gorrisen Federspiel, og i 2002 blev Lotte Eskesen partner i firmaet.

Lotte Eskesen afløser på formandsposten Lars Svenning Andersen, som i 2008 var med til at stifte Danske Advokater. Han har siddet i formandsstolen siden da, men foreningens vedtægter gør, at en formand højst kan sidde på posten i seks år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip