Aarhus-dreng har succes med utraditionel julefilm

Bliver der sagt film i Aarhus, tænker de fleste helt naturligt på Nils Malmros. Men hvad knap så mange ved er, at der i byen faktisk bor endnu en vigtig karaktér i det danske filmmiljø.

30-årige Jonas Kvist Jensen er filminstruktør med en særlig forkærlighed for indie-genren, og lige nu har han stor succes med sin lidt utraditionelle jule-kortfilm "Fra Alle Os..". En film om zombiejagt og andre klassiske juletraditioner.

Med 2000 visninger på premiere-weekenden for "Fra Alle Os.." der fredag den 13. december blev gratis tilgængelig via Youtube, er lidt af en succes.

Sjældent opnår kortfilm så stor opmærksomhed, og denne er endda en såkaldt "lavbudgets-produktion", indspillet på  "Jackpot Auto" i Viby med et samlet budget på 2000 kroner. Og så er der i øvrigt kun gået 14 dage fra idé til færdig film, hvilket er særdeles usædvanlig for en kortfilm af denne kaliber.

Historien udspiller sig på et lille værksted lidt udenfor Aarhus. Her får den ensomme mekaniker (Steffen Nielsen) sig lidt af et chok, da han på selveste juleaften får en kundebil ind med en ubehagelig overraskelse i bagagerummet.

For hvad der lige umiddelbart syner som liget af en uskyldig nissepige (Stine Kleist), skal snart vise sig, istedet at være begyndelsen på en ret lang nat på det iskolde autoværksted.

"Fra Alle Os.." er skrevet og produceret af det lille Århus-firma, LoneTower Visuals med Jonas Kvist Jensen selv bag roret - og kompagnon og producer Morten Hjorth ved sin side.

Selskabet har eksisteret i 11 år, og senest gjorde de sig bemærkede med western-kortfilmen "Definitely Dead", der fik 6 nomineringer, og hev to priser med sig hjem fra Hollywood til Aarhus.

Se "Fra Alle Os" nedenunder...

 

Dagens Gossip