Aarhus er på direktørjagt

Forberedelserne til Europæisk Kulturhovedstad er i fuld gang, og derfor er fondsbestyrelsen nu på jagt efter en direktion. I første omgang skal der ansættes en administrerende direktør, der får det overordnede ansvar, og en programdirektør med kunstnerisk ansvar.

- Der er tale om to utroligt spændende og vigtige stillinger. Kulturhovedstadsåret er et centralt omdrejningspunkt i både byens og regionens udvikling. Ambitionen er at udvikle Aarhus fra en by i Europa til en europæisk by, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S), der er formand for fonden Aarhus 2017.

Finansieringen skal på plads
Kulturhovedstadsværtskabet, Aarhus 2017, løftes i samarbejde med Region Midtjylland og regionens kommuner, der tilsammen har bidraget med 200 millioner kroner. Det samlede budget ventes at komme til at ligge i omegnen af 500 millioner kroner.

- En vigtig opgave for de kommende direktører bliver at sikre den finansiering af programmet, som endnu ikke er bevilget, og at koordinere samspillet med projektejere, sponsorer og strategiske samarbejdspartnere samt skabe netværk og synlighed både nationalt og internationalt, siger Jacob Bundsgaard.

Den administrerende direktør skal være internationalt orienteret og have erfaring med erhvervslivet samt interesse for det kulturelle og kunstneriske.
Programdirektøren skal lægge den overordnede linje i det samlede program med udgangspunkt i temaet RETHINK og de visioner, som ligger til grund for udvælgelsen af Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad.Programdirektøren skal demonstrere kulturel mangfoldighed, globalt udsyn og lokal indsigt og være i stand til at gentænke såvel processer som indhold.

Begge stillinger slået op både nationalt og internationalt, og ansøgningsfristen er den 7. januar 2013.