Aarhus kommune: Fokus på pollen i det offentlige rum

I disse år bliver der gjort meget for at skabe gode og sunde omgivelser for borgerne. Cykelhandlingsplanen skal få borgerne til at cykle i stedet for at bruge bilen, og motionsruter dukker op rundt omkring i byens grønne områder. Hensigten er at styrke borgernes sundhed.

Men pollenallergi er et stigende problem for mange danskere, og 17 procent af alle danskere lider idag af pollenallergi.

Man har fundet ud af at birkepollen er en af de store syndere, og derfor vil Teknik & Miljø fremover begrænse beplantningen af birketræer på gader, pladser og i byens parker.

- Pollenallergi er et stigende problem, og vi vil gerne minimere lidelserne for pollenallergikerne. Derfor vil vi fremover undlade at plante birk i byens gader, pladser og parker, hvor der dagligt færdes mange mennesker. Forebyggelse er den bedste måde at forbedre borgernes sundhed på . Ved at undgå birk i byens rum, hvor der færdes mange mennesker, kan vi lette hverdagen for de rigtig mange mennesker, der lider af pollenallergi, siger Bünyamin Simsek, rådmand hos Teknik og Miljø.

Hos Astma - Allergi Danmark, hvor man arbejder for at forbedre forholdene for folk, der lider af astma og allergi, støttes der op om initiativet fra Teknik & Miljø.

- Københavns Kommune har netop indført en lignende strategi om at undgå at plante birk og platan på offentlige arealer fremover. Vi er meget glade for, at Århus Kommune også tager sagen op og er med til at sikre, at det offentlige rum er tilgængeligt for alle, også allergikerne, siger Thorkil Kjær, direktør i Astma-Allergi Danmark.

I første omgang gælder det kun beplantningen af birk, men med tiden vil alle birketræer forsvinde fra det offentlige rum.

 

Foto: Billede af pollen støv - Wikipedia

 

Dagens Gossip