Aarhus Lufthavn er i økonomisk uvejr

Aarhus Lufthavn er i store økonomiske vanskeligheder, og efter endnu et dundrende underskud, er det skrantende selskab sendt ud i en decideret overlevelseskamp, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Lufthavnen er ejet af de fem kommuner Aarhus, Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs. Onsdag er kommunernes borgmestre indkaldt til møde om lufthavnens fremtid med den daglige ledelse og bestyrelsen.

Direktør i Aarhus Lufthavn Peter Høgsberg lægger ikke skjul på situationens alvor.

- Skåret helt ind til benet skal det afklares, om man vil afvikle eller udvikle lufthavnen, siger han til Jyllands-Posten.

I 2012 måtte kommunerne fylde lufthavnens pengekasse op efter et underskud på 10 millioner kroner. Det resulterede i, at direktøren gennem 13 år, Ole Paaske, blev fyret i april.

Nu er nyt millionunderskud på vej, og ifølge en central kilde befinder det sig et sted på mellem 10 og 20 millioner kroner, skriver Jyllands-Posten

På onsdagens møde vil den nye direktør, Peter Høgsberg, præsentere sine ejere for en meget anstrengt økonomi efter det angivelige nye store underskud for 2013.

Favrskov Kommunes repræsentant i bestyrelsen, Flemming Nørgaard, håber på opbakning til en redning af lufthavnen.

- Det bliver nødvendigt at skyde flere penge i lufthavnen. Jeg vil ikke komme med et konkret bud, men blot konstatere, at man ikke kommer langt med 10 millioner kroner, siger han til Jyllands-Posten.

Lufthavnen har ifølge Jyllands-Posten tidligere fået tilsagn om 50 millioner kroner til nye investeringer, men det blev stoppet, da lufthavnen blev ramt af de økonomiske problemer i 2012.

Aarhus Lufthavn rækker ud til 725.000 potentielle kunder, som er i stand til at nå lufthavnen inden for en times kørsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip