Aarhusianer smed indbrudstyv i bagagerummet og afleverede ham på politistationen

- Jeg har i mine 35 år i politiet ikke oplevet en lignende situation, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Østjyllands Politi, til stiften.dk om situationen der udspillede sig foran politigården i Aarhus søndag aften. 

Her mødte Lasse Jørgensen op med en indbrudstyv i sit bagagerum, som han havde anholdt efter et mislykket indbrudsforsøg i sit hjem. 

Den 191 cam høje og 100 kg tunge aahusianer havde før haft indbrud i sit hjem, og derfor var han ekstra meget på vagt, da tyverialarmen gik søndag ved 22.30 tiden. 

Udenfor så han en mand i løb væk, som han råbte an. Tyven troede tilsyneladende, at det var hans makker, så han gik hen til Lasse Jørgensen, der greb fat i ham. Efterfølgende forsøgte han med en genbo at ringe til politiet, men da han fik meldingen, at de ikke havde tid til at afhente indbrudstyven, tog Lasse Jørgensen sagen i sine egne hænder. 

Han hev tyven med ned i parkeringskælderen, hvor han smed ham ind i bagagerummet og kørte til politigården. Men her var der kø, så han skulle vente 5-10 minutter, før han kunne aflevere tyven. 

- Der var ventetid. Jeg synes da godt, at man kunne have ladet mig komme til med det samme, når nu situationen var, som den var. Da det efter 5-10 minutters ventetid blev min tur, sagde man heller ikke tak for, at jeg havde lavet politiets arbejde, siger Lasse Jørgensen til stiften.dk

Han fortæller, at han helst ville have haft, at politiet selv havde hentet indbrudstyven, men at situationen ikke tillod det. 

- Der var ingenting, jeg hellere ville, end have afleveret ham til en politipatrulje, for det kan ikke være rigtigt, at jeg skal smide manden i bagagerummet. Det er måske ikke engang lovligt. Men jeg følte, at jeg blev nødt til at foretage en civil anholdelse, siger Lasse Jørgensen.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip