Aarhusrådmand: Nej til nyt Christiania for hjemløse

En flok hjemløse i en teltlejr på Godsbanearealet i Aarhus er blevet anmeldt til politiet af teknik- og miljørådmand Bünyamin Simsek (V). Sagen sætter igen lys på behandlingen af det stigende antal hjemløse herhjemme.

- Som ansvarlig rådmand kan jeg ikke acceptere, når nogle erklærer, at de med teltlejren vil skabe en fristad i form af et mini-Christiania på kommunens grund uden tilladelse, siger Bünyamin Simsek (V) til Ritzau.

Inden han politianmeldte teltlejren, som ligger på et område med adskillige hundrede meter til de nærmeste naboer, har han sikret sig, at socialforvaltningen er klædt på til at håndtere opgaven.

- Jeg synes ikke, at århusianere i 2013 skal bo i en iskold teltlejr. Hvis mine politiske kolleger på især socialområdet passede deres arbejde, så stod vi jo slet ikke i den her situation, hvor disse mennesker er tvunget til det, siger han.

- Jeg håber da, at vi kan gøre det bedre end hidtil, så de her mennesker ikke er overladt til kummerlige vilkår i nogle telte, men kan få både varme og noget bedre mad under bedre forhold, siger Simsek.

Politianmeldelsen vækker voldsom kritik fra den kommende socialrådmand, Thomas Medom (SF).

- Det er en utrolig mangel på hjertevarme og næstekærlighed fra Venstre her i december i iskoldt vejr, fordi et par håndfulde mennesker mange hundrede meter væk fra de nærmeste naboer har slået sig ned i det her område, siger han.

- De hjemløse forsvinder jo ikke, fordi man piller deres telte ned. I stedet burde rådmanden have sat sig spidsen for at give dem den tilladelse, der skulle til for, at de kan blive der, til der er fundet andre og bedre løsninger, siger Medom.

Aarhus har som andre større byer de senere år oplevet en vækst i antallet af hjemløse - både udenlandske hjemløse - men også stadigt flere unge som falder igennem alle systemer.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip