Årsag til lammelse i Irak-kommission mørklægges

Selvom regningen for den formandsløse Irak- og Afghanistan-kommissionen nu har passeret 13,6 millioner kroner, så må offentligheden ikke få indblik i, hvad der konkret er skyld i, at den udskældte kommissions arbejde har været lammet siden efteråret.

Man ved så meget, at det skyldes interne samarbejdsproblemer om tilrettelæggelsen af arbejdet mellem kommissionens medlemmer - eller rettere den daværende formand Michael. B Elmer på den ene side og de øvrige medlemmer på den anden.

Men Justitsministeriet afviser over for Ritzau at give indblik i de dokumenter og redegørelser, der omhandler samarbejdsproblemerne. Det sker med henvisning til offentlighedsloven.

Kommissionen blev nedsat i 2012, og den har fået fem år til at pløje sig gennem de anslåede en million siders dokumenter omkring krigsdeltagelsen.

Men ifølge en ny status for kommissionens arbejde fra i mandags, så ser det unægteligt ud til, at kommissionen fortsat har det meste arbejde foran sig.

Alle dokumenter ventes ikke indhentet før inden "udgangen af 2015". Datoer for afhøringer af vidner - som af den tidligere formand blev sat til efteråret - afventer nu, at den nye formand tager plads i stolen.

Og så skønnes det, at det vil tage fire måneder at ombygge kommissionens lokaler på Fremtidsvej i Buddinge. Til gengæld ventes det, at kommissionen nu får en hjemmeside., står der i redegørelsen.

Men i mellemtiden løber regningen op.

Ved årsskiftet lød den på 13,3 millioner kroner, men husleje betaler som bekendt ikke sig selv, og efter januar er bonen til danskerne oppe på 13,6 millioner. Det er særligt lønninger og udgifter til advokater, lokaler og it-udstyr, der fylder.

Den afgåede formand fik næsten 1,3 millioner kroner i årsløn for sit arbejde. En juridisk sekretær har også fået en millionløn, mens de øvrige på lønningslisten får langt lavere beløb.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip