ABBA-arvinger: Særligt at stille op i dansk grand prix

Når det danske melodi grand prix i år løber af stablen i Horsens i februar, har én af grupperne et helt særligt forhold til konkurrencen.

Man kan nemlig roligt sige, at der løber grand prix-blod i årerne på 23-årige Felix Grönvall og hans bror, 25-årige Charlie.

Deres farfar Benny Andersson vandt med den verdensberømte gruppe ABBA det internationale melodi grand prix med sangen "Waterloo" i 1974, og deres mor, Nanne Grönvall, sikrede sig i 1996 en tredjeplads i konkurrencen med gruppen One More Time.

Sammen med danske Rebecca Krogmann stiller brødrene op i den danske musikkonkurrence med nummeret "Breakaway".

- Vi ser det som noget ret positivt at kunne stille op for Danmark, for vi har altid elsket grand prix og især de danske bidrag til Eurovision, siger Charlie Grönvall.

- For os er det noget helt særligt, for vi føler os hjemme her, og vi har altid glædet os til at se, hvad I stillede op med til den europæiske konkurrence. Nu da vi er en dansk-svensk trio, virker det bare helt rigtigt, fortæller han og afslører, at der kun har været opbakning fra deres berømte bedstefar.

- Han synes, det er rigtig dejligt. Han var meget positiv, da vi fortalte ham det og kunne godt lide vores sang, siger Charlie Grönvall.

Også DR er glad for at kunne præsentere gruppen i konkurrencen.

- Det er jeg da rigtig stolt af, for det giver lidt ekstra stjernestøv. Men det er ikke derfor, de er blevet valgt. Det er, fordi deres sang er værdig til det, siger underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme.

I år var der indsendt ikke mindre end 982 bidrag til den danske konkurrence, hvor 10 grupper og solister skal dyste om sejren.

Her er flere kendte navne - blandt andre Simone Egeriis, der har deltaget i melodi grand prix to gange før, og gruppen Muri & Mario, der har hittet med "Hun tog min guitar". De er i øvrigt de eneste deltagere, der synger på dansk i år.

Det danske melodi grand prix afholdes i år i Horsens 13. februar. Eurovision finder sted i Stockholm, og her er der semifinaler 8. og 10. maj, mens den store finale løber af stablen 12. maj i Globen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip