ABBA-børnebørn: Farfar hepper hjemmefra

Når der på lørdag er Dansk Melodi Grand Prix 2016 og bandet "Bracelet" går på scenen, bliver det uden "ABBA"-ikonet Benny Andersson blandt publikum. Han er farfar til to ud af de tre medlemmer i gruppen, Felix og Charlie Grönvall, men har altså ikke valgt at tage turen til Horsens for at støtte sine børnebørn.

- Han kommer ikke og ser os til showet, men han har sagt, at han vil se det i fjernsynet og heppe på os, siger forsanger i "Bracelet", Charlie Grönvall.

Ifølge bandet vil de levere en performance med masser af energi, glæde og glitter, når de lørdag aften skal fremføre nummeret "Breakaway". Om det bliver en lige så stor succes, som da "ABBA" vandt den svenske udgave af musikkonkurrencen i 1974, vides dog først sent lørdag aften.

Grönvall-brødrene og danske Rebecca Krogmann beskriver Benny Andersson som en god støtte, også selv om han ikke vil være at finde i Forum Horsens, når grandprixet løber af stablen. Det vil til gengæld et andet medlem af familien, som er velbevandret i grandprix.

- Vores mor er med os til Dansk Melodi Grand Prix, og det er vi virkelig glade for. Hun hjælper med stemmetræning og gode råd, og hun ved jo virkelig, hvad hun taler om, siger Charlie Grönvall.

Nanne Grönvall har deltaget i det svenske melodigrandprix intet mindre end ti gange og vandt konkurrencen i 1996 sammen med gruppen "One More Time". Et af de andre medlemmer i bandet var sangerindens mand Peter Grönvall, som er søn af Benny Andersson.

- Det er sjovt, at drengene gerne vil føre vores familietradition videre. Jeg er så stolt af dem, og jeg opmuntrer dem til at give alt, hvad de har på scenen, fortæller Nanne Grönvall, der også er manager for "Bracelet".

Tremandsgruppen står i et grandprix-felt med ni andre gode sange, påpeger Nanne Grönvall, men hun tror på, at en førsteplads for "Bracelet" er mulig, siger hun. Og opskriften på sejr er klar fra den danske del af bandet.

- Vi vil gerne have folk op af stolene og danse lidt, så det prøver vi på med energi, glitter og en sangtekst, der handler om at blive stærkere, og som betyder meget for os, siger Rebecca Krogmann.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip