Abbas-tale i FN får USA og Israel op i det røde felt

USA kritiserer fredag aften den palæstinensiske leder Mahmoud Abbas i kraftige vendinger, efter at han ifølge USA holdt en "provokerende" tale ved FN's Generalforsamling i New York.

- Præsident Abbas' tale i dag (fredag, red.) indeholdt provokerende betegnelser, der var dybt skuffende, siger Jen Psaki, talskvinde for USA's udenrigsministerium.

I sin tale til de 193 FN-lande krævede Mahmoud Abbas et stop for den israelske besættelse af Gaza, og han beskyldte Israel for at begå "folkedrab i Gaza."

Derudover hævdede Abbas, at det palæstinensiske folk står over for en fremtid med den "mest afskyelige form for apartheid" under israelsk overherredømme.

- Sådanne provokerende udtalelser er destruktive og underminerer kampen for at skabe en positiv stemning og genskabe tilliden mellem parterne, siger Jen Psaki.

Israels udenrigsminister, Avigdor Lieberman, kalder Abbas tale i FN for "diplomatisk terrorisme"

Udgangspunktet for Mahmoud Abbas' beskyldninger mod Israel var den seneste krig mellem Hamas og Israel hen over sommeren. En krig, der kostede flere end 2100 personer livet i Gaza, hvoraf de fleste var civile. Derudover blev en stor del af det tætbefolkede områdes bygninger ødelagt af israelske bombe- og artilleriangreb.

Palæstinenserne har tidligere truet med at trække Israel for Den Internationale Straffedomstol i Haag for krigsforbrydelser. Det har palæstinenserne mulighed for, fordi de i 2012 fik status af observatørnation i FN.

Abbas kom dog ikke med nye trusler i den retning i sin tale.

Han sagde dog, at palæstinenserne vil fremlægge et resolutionsforslag i FN's Sikkerhedsråd, der skal genoptage forhandlingerne om at opnå en endelig aftale om en tostatsløsning mellem de stridende parter.

/ritzau/AFP

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip