AC Cobras 50 år fejres på Fredericia-bilmesse

Skrevet af Elo Christoffersen

12/10/2012

Dagens topnyheder

I den sidste weekend i efterårsferien er der Bilmesse & Brugtmarked i MESSE C Fredericia, og denne gang er en uhyre sjælden og kostbar sportsvogn en af hovedattraktionerne.

Den legendariske AC Cobra – en af verdens mest ikoniske og kopierede biler – fylder 50 år i år, og i den anledning kan publikum opleve Danmarks eneste originale og indregistrerede AC Cobra.

Det er Otto Reedtz-Thott, baronen på Gavnø, der er den lykkelige ejer af Cobraen, som har en værdi på flere millioner kroner. Baronens Cobra er en af de i alt 528 eksemplarer, der blev produceret af den engelske sportsvogn.

Der findes mange kopier af den berømte model, og Cobra Club Danmark er naturligvis også på stede på messen og viser deres flotte replika-biler. Det gælder også en kendt sønderjyde, nemlig Asger Reher, logebroder i Ørkenens Sønner og Cobra-entusiast om en hals.

I den prismæssigt helt modsatte ende af spektret kan arrangørerne præsentere et helt nyt tiltag, nemlig en ”Kviksalg”-stand.

- På bilauktionen i Aalholm lagde jeg mærke til, at der blev solgt rigtig mange billige, urestaurerede køretøjer, fortæller medarrangør Peder Fuglsbjerg og fortsætter:

- Så det forsøger vi også på messen – vi laver et område med en snes ”afhentningsbiler” til typisk mellem 5.000 og 20.000 kroner. Altså klassiske biler, som af den ene eller anden grund er i en beskeden forfatning uden dog at være ”vrag”, og som har potentiale til at blive flot restaureret.

Et eksempel på en sådan bil er en Fiat 126 Bambino fra 1970, som kan erhverves for 7000 kroner, oplyser Peder Fuglsbjerg, som spår den nye aktivitet god succes.

Han og de øvrige arrangører kan i øvrigt glæde sig over, at de kan melde ”alt udsolgt” på udstillersiden.

Bilmessen finder sted den 20.-21. oktober.