AC/DC-trommeslager erkender drabstrusler i retssag

Phil Rudd, den mangeårige trommeslager i det legendariske, australske hard rock-band AC/DC, erklærer sig skyldig i at have fremsat drabstrusler og have besiddet narkotika.

Erkendelsen kommer i forbindelse med åbningen af retssagen mod ham i New Zealand tirsdag.

60-årige Phil Rudd blev i november anholdt i sit hjem i Tauranga i New Zealand og sigtet for at have forsøgt at hyre en lejemorder, der skulle tage livet af to personer.

Men denne del af sigtelsen blev senere frafaldet på grund af manglende beviser.

Ifølge tiltalen, som Rudd har erklæret sig skyldig i, ringede han i september sidste år en tidligere ansat op og truede med at dræbe ham og hans datter.

Det er kommet frem, at truslerne blev fremsat, efter at udgivelsen af Rudds soloalbum ikke var gået som ønsket.

Da politiet kørte ud til trommeslagerens luksushjem for at anholde ham, fandt det også 130 gram cannabis og knap et gram metamfetamin. I alt risikerer Rudd op til syv års fængsel.

AC/DC spillede fredag i Californien den første koncert på bandets verdensomspændende Rock or Burst-turné uden Phil Rudd på trommer.

Han er heller ikke med, når bandet i næste måned rejser til Europa, hvor det skal spille en lang række koncerter, der blandt andet bringer de aldrende musikere til Roskilde 15. juli.

AC/DC har over 40 år på bagen. Bandet blev dannet af brødrene Angus og Malcolm Young i 1973, og to år senere kom Phil Rudd med i bandet.

Det blev dog i første omgang kun til syv år bag trommesættet for Rudd, der blev fyret efter uenigheder med Malcolm Young.

I 1994 blev han taget til nåde og blev atter en del af AC/DC, der har solgt over 200 millioner plader gennem årene.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip