Ad for pokker: Så mange vasker ikke hænder efter toiletbesøg

Selvom alle lærer det i vuggestuen, børnehaven eller hjemme hos mor og far, så kan det alligevel smutte for mange voksne. Det handler om at vaske hænder med vand og sæbe efter toiletbesøg.

Hver femte dansker undlader at vaske hænder, efter de har tisset, mens det er tilfældet for hver 20. dansker, der har lavet stort.

Læs også: De 4 ækle bakteriebomber, dine hænder er i daglig kontakt med

Sådan lyder konklusionen i en YouGov-undersøgelse, skriver Søndagsavisen.

Disse tal vækker ikke glæde hos eksperterne, der taler for, at vand og sæbe er et must.

Læs også: Guldkorn fra De unge mødre: Her er de 10 bedste citater

- Bakterier findes i store mængder på huden omkring endetarmen og – i mindre grad – ved kønsdelene.  Vaskes hænderne ikke med sæbe, risikerer man at overføre tarmbakterier og virus via hænderne, og det kan give sårinfektioner, maveonde, leverbetændelse og andre  ubehagelige ting, forklarer Allan Randrup Thomsen, der er professor i eksperimentel virologi på Københavns Universitet, til Søndagsavisen.

Hvis du undlader at vaske hænderne, spreder du bakterier mange steder, som du måske ikke tænker over - på dørhåndtag, telefonen, køkkenbordet eller i bussen, påpeger Vibeke Madsen, der underviser i blandt andet hygiejne ved Suhrs Højskole.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip