Adam Hansen kører Vuelta-sprinterne i sænk

Adam Hansen (Lotto-Belisol) snød alle sprintfavoritterne, da han tog sejren på 19. etape af Vuelta a Espana.

Den 33-årige australier udnyttede en mindre stigning fem kilometer før målstregen i Cangas do Morrazo til at stikke af sted fra sprinterholdene, der ikke fik optaget forfølgelsen i tide.

Hansen kunne øge afstanden meter for meter med sit kraftfulde tråd, og da han nåede opløbsstrækningen stod det klart, at det jagende felt ikke kunne nå at indhente ham. Det var en ganske suveræn sejr.

John Degenkolb (Giant-Shimano) havde sikkert sat næsen op efter sin femte etapesejr i dette års Vuelta, men tyskeren måtte tage til takke med andenpladsen med Filippo Pozzato (Lampre-Merida) lige bag sig.

Adam Hansen er kendt som en fremragende etapeløbsrytter. Sidste år vandt han 7. etape i Giro d'Italia.

Australieren viste som så ofte før stort overskud i finalen, hvor han inden sit afgørende angreb lå og testede feltets forreste ryttere af. Selv om angreb på de sidste kilometer for det meste bliver kørt ind, så fornemmede Adam Hansen tydeligvis, at der var gode chancer for at slå et hul.

I den samlede stilling topper Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) foran Chris Froome (Sky). Afstanden er på 1,19 minut inden de to sidste etaper. Lørdag byder på en barsk bjergafslutning, inden Vueltaen slutter søndag med en kort enkeltstart.

/ritzau/

 

Dagens Gossip