Adams og Springsteen aflyser i vrede over antihomo-love

11/04/2016 21:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Bryan Adams aflyser en koncert i USA i protest over en omstridt delstatslov, skriver den canadiske sanger på sin hjemmeside. Loven vil ifølge kritikere vil være diskriminerende over for homoseksuelle,

Adams skulle have spillet i byen Biloxi i delstaten Mississippi 14. april. Men det job aflyser han, da "han ikke med god samvittighed kan optræde i en stat, hvor nogle mennesker bliver nægtet deres borgerrettigheder på grund af deres seksuelle orientering".

I sidste uge underskrev Mississippis republikanske guvernør en lov, der fra 1. juli betyder, at homoseksuelle ikke har samme ret til ydelser som andre ægtefolk.

Loven betyder samtidig, at en arbejdsgiver kan nægte at ansatte en homoseksuel, hvis arbejdsgiveren føler sin religiøse tro krænket.

Andre stater har besluttet lignende tiltag, efter at højesteret i 2015 slog fast, at homoægteskaber er tilladt over hele landet.

Det er kun få dage siden, at Bruce Springsteen sendte afbud til en optræden i delstaten North Carolina.

Det skete i protest over en ny lov, der forhindrer lokale myndigheder i at stoppe diskriminering af lesbiske, bøsser og transkønnede på offentlige steder.

Den 66-årige rocksanger forklarede, at en aflysning var det stærkeste middel, han havde, til at give modspil til dem, der "fortsat skubber os bagud i stedet for fremad".

/ritzau/AFP