Adrr: Kok serverede lam marineret i sæbe

Det var et noget specielt "krydderi", som medarbejderne i Søværnets Operative Kommandos (SOK) hovedkvarter i Aarhus fornylig blev præsenteret for, da der var græsk lammesteg på menuen.

Kokken tog nemlig fejl af en dunk med gulvsæbe og troede, der var tale om hvidvin, som han marinerede lammesteget i. Fejlen blev først opdaget, da kødet var blevet serveret i SOKs kantine. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Kokken er ansat af ISS, og her beklager man den uheldige marinade, men kalder det en menneskelig fejl.

LÆS OGSÅ: Advarsel: "Tag selv brød" er en bakteriebombe

- Kokken skulle marinere en lammesteg i hvidvin. Han syntes ikke, der var nok vin i flasken og havde ret travlt på tidspunktet, da han også skulle et andet sted hen og servere mad. I skyndingen greb han sådan en “bag in box,” der minder om hvidvin. Her får han ikke læst hvad der står på boksen, og hælder lidt af sæben ud over lammestegen og sætter den i ovnen, siger F.M. direktør i ISS, Søren Vilmand, til Aarhus Stiftstidende.

Medarbejderne hos SOK reagerede dog også på kødet som "smagte underligt". ISS kontaktede straks sædeproducenten, da man opdagede fejlen. Her blev man oplyst om, at sæben ikke var farlig og slet ikke, når den var været to timer i ovnen, da sæben er brændt væk. Tilbage var altså bare den dårlige smag, da retten blev serveret.

En undersøgelse har vist, at der var en række uheldige omstændigheder bag, at gulvsæben var blevet sat frem til senere brug samtidig med, at ingen smagte på lammeretten, inden den blev serveret. 

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

 

Dagens Gossip