Adskillige immigranter meldes druknet nord for Istanbul

Mindst 24 immigranter meldes druknet i de tidlige morgentimer mandag, da den båd de befandt sig i, sank omkring 37 kilometer nord for Tyrkiets største by, Istanbul. Syv skal stadig være i live, siger den tyrkiske kystvagt.

Lokale fiskere ilede til og deltog i redningsaktionen, da båden sank, skriver den tyrkiske avis Hürriyet.

Båden havde angiveligt mellem 30 og 40 mennesker om bord, og ifølge den tyrkiske redningstjeneste er de fleste døde børn.

Ulykken skete ud for den lille tyrkiske landsby Rumeli Feneri, der ligger ved den nordlige udmunding af Bosporus-strædet ud mod Det Sorte Hav. Istanbul ligger ved den sydlige ende af Bosporus-strædet.

Ifølge Hürriyet var immigranterne på vej til Rumænien. For to måneder siden reddede den tyrkiske kystvagt 82 immigranter nord for Istanbul. De kom hovedsageligt fra Syrien og Afghanistan og var tilsyneladende også på vej til Rumænien.

- Vinden gør vores opgave meget vanskelig. Båden var meget lille, men der var omkring 40 personer i den. Vi kan se, at ligene af børn ligger i vandet, siger redningsarbejderen Ali Saruhan til Hürriyet.

Syv af kystvagtens fartøjer og en helikopter fortsætter eftersøgningen efter flere overlevende, meddeler den tyrkisk kystvagt.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip