Adskillige saudiarabiske kvinder kørte bil lørdag

Adskillige saudiarabiske kvinder satte sig lørdag bag rattet i deres biler i en kampagne mod landets lovgivning, der forbyder kvinder at køre bil.

Kvinder, der ville deltage i kampagnen, blev advaret over telefonen af personer, der sagde, at de var fra indenrigsministeriet. Men en kvinde, der deltog, siger til BBC, at hun gennemførte en biltur uden hindringer.

- Jeg kørte til supermarkedet nær vores hjem. En journalist var sammen med mig, siger Mai al-Sawyan til BBC fra Riyadh.

- Jeg kender personligt tre andre kvinder, som også kørte bil i dag, siger hun videre og udtrykker håb om, at køreforbuddet for kvinder bliver ophævet snart.

En ledende aktivist, universitetslektoren Aziza al-Yousef, siger, at hun ville have deltaget i kvinderens protester, men at myndighederne kontaktede hende og fik hende til at opgive.

Lørdagens protestkampagne er den tredje af sin art siden 1990. Omkring 17.000 kvinder har støttet en underskriftsindsamling mod den gældende lovgivning.

BBC oplyser, at det saudiarabiske politi havde instrukser om at tage kvindelige chauffører med ind i en sidegade og give dem og deres mandlige værger en advarsel.

Flere aktivister siger, at myndighederne sender blandede signaler om loven, hvilket afspejler interne stridigheder om sagen i regeringen.

En af aktivisterne, Najla al-Hariri, har opfordret til en generel kampagne, hvor der også kan komme protester på andre tidspunkter.

Lørdag blev der lagt adskillige videooptagelser på YouTube med billeder af kvinder, der kører i blandt andet hovedstaden Riyadh. Det er dog ikke muligt at verificere, at de faktisk er optaget lørdag.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip