Advarer: Mange danskere har dette liggende i bilen – det burde de slet ikke

Foto: Shutterstock.com

Mange danskere kører rundt med en tikkende bombe i bilen, som de slet ikke ved eksisterer.

Efter corona-epidemien er håndsprit blevet en del af hverdagen i de fleste danskeres liv. Det betyder at mange nu sørger for altid at have håndsprit indenfor rækkevidde. Mange har håndsprit med i tasken, lommen eller bilen, men håndsprit og biler er ikke to ting der skal blandes.

Læs også

24-årig mister livet i tragisk kollision

Storbritanniens National Health Service (NHS) er gået ud med en advarsel mod at opbevarer håndsprit i bilen.

Det skriver Thesun.co.uk

Virkningen forsvinder

Der er to årsager til at håndsprit der opbevares i bilen er en dårlig idé. Den ene ting er alkohol.

Håndsprit består mest af alkohol, men når temperaturen stiger udenfor, stiger den også i bilen. Det betyder at alkoholen i håndspritten fordamper, og dermed forsvinder hele idéen med at bruge håndsprit. Det er nemlig alkoholen, der er med til at slå virus og bakterier ihjel.

Skaber Brandfare

Dampene kan dog også antænde i bilen og skabe brande. Hvis ikke dampen kan komme ud af flasken, er der også en risiko for, at trykket i flasken bliver for stort og den simpelthen ender med at eksplodere.

”Vi har modtaget en række rapporter om håndsprit der er årsag til brand, når de efterlades i biler i det varme vejr vi lige nu oplever,” Står der i NHS’ advarsel.

En ekspert ved det operationelle træningsselskab inden for sundhed og sikkerhed CE safety sagde at alle skulle fjerne håndsprit fra deres biler.

”Hvis det er 25 grader udenfor vurderer vi, at temperaturen inde i bilen kan ligge på helt op til 50 grader, hvis bilen står i solen i et par timer,” Siger en talsperson fra CE Safety.

Læs også

Penge på vej til danskerne

 

 

Dagens Gossip