Advarsel: Falske indsamlere ringer til dig

I den seneste tid har Fyns Politi oplevet flere tilfælde med falske telefonindsamlere, der prøver at lokke penge og bankoplysninger ud af borgere. Det oplyser Fyns Politi til Dagens.dk.

Så sent som i morges blev en 65-årig kvinde fra den sydfynske ø Tåsinge ringet op af en ukendt dansk mand, der påstod, at han arbejdede for nødhjælpsorganisationen Dansk Flygtningehjælp.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Falske betjente banker på din dør

- Han nærmest kommanderede hende til at indbetale 85 kroner til Dansk Flygtningehjælp og til at udlevere sine kreditkort-oplysninger, siger Henning Christiansen fra Fyns Politi i Svendborg til Dagens.dk og tilføjer:

- Heldigvis var hun klog nok til ikke at gøre det. I stedet ringede hun til politiet.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Med dette trick ved indbrudstyvene, om du er hjemme

Henning Christiansen fortæller, at der har været flere anmeldelser om lignende episoder, hvor folk bliver ringet op af fuskere, der er ude efter kreditkortoplysninger. Det er især Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp, indsamlerne udgiver sig for at være fra. Derfor advarer politiet kraftigt imod, at man lader sig overtale til at udlevere bankfølsomme oplysninger.  

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder  

- Hvis telefonindsamlerne begynder at tale om kreditkort-oplysninger, så skal man ikke lade sig lokke. Man må spørge sig selv, lyder det her rigtigt?, siger Henning Christiansen fra Fyns Politi i Svendborg til Dagens.dk og uddyber:    

- Det er ligesom, hvis man bliver ringet op og får at vide, at man har vundet 400.000 kroner i lotteriet, så skal man heller ikke tage det for gode varer og begynde at udlevere sine kreditkort-oplysninger.

 

Dagens Gossip