Advarsel: Falske iPhones sælges på nettet

Hvis du er på jagt efter en brugt iPhone i øjeblikket, bør du være ekstra opmærksom, hvis du leder på nettet. Der er falske iPhones i omløb, og sælgerne prøver at narre køberne, der tror, de gør et godt julekup.

I løbet af denne uge har Nordjyllands Politi modtaget 15 anmeldelser fra folk angående kopitelefonerne, som er fundet på Den Blå Avis. Fem personer har købt den falske iPhone. Det skriver Nordjyske.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

På salgsportalen annonceres telefonerne til mellem 3000 og 4000 kroner, og køber og sælger aftaler derefter et mødested som for eksempel en banegård eller en tankstation.

Kopitelefonen leveres i en almindelig indpakning, lige som de rigtige iPhones, men telefonen mangler flere funktioner, og den har også andre tegn på, at der er tale om en falsk telefon.

- Der er hovedsagligt tale om hvide telefoner, og modsat de ægte iPhones, så står der ”audioplayer” bagpå. Knappen på siden til at slå lyd til og fra med sidder skævt og går trægt. Og så er kopien lettere, end den ægte vare, siger politikommissær Frederik Vedel Möller fra Nordjyllands Politi til Nordjyske.

Han opfordre folk til at holde sig langt væk fra kopitelefonerne. 

 

Dagens Gossip