Advarsel fra læger: Epidemi kan ramme Danmark

Mycoplasma pneumoniae (MP) - også kaldet “kold lungebetændelse” er i voldsom fremmarch i Danmark.

Nu advarer Statens Serum Institut om, at der kan være en epidemi på vej. Sygdommen er en bakterie, der giver en luftvejsinfektion. Epidemier kommer ifølge instituttet med fire til seks års mellemrum. Den seneste epidemi, der var i Danmark, var i 2010 og 2011.

Advarslen kommer, efter der de seneste måneder er påvist et stigende antal MP-infektioner. I august og september var der cirka 30 tilfælde om ugen, mens der i oktober blev konstateret 100 infektioner om ugen. Stigningen i antallet af infektioner er sket i næsten hele landet, men er ikke så udtalt i Region Syddanmark.

Cirka 50 procent af de infektioner, som instituttet er vidende om, er blandt børn under 18 år, og 24 procent er i aldersgruppen 7-12 år.

Læs også: Ny flåt-sygdom kan gå under lægens radar

Sygdommen viser sig gradvist med influenza-lignende symptomer, men man får ikke så voldsom en temperaturstigning som normalt ved feber. Derfor kaldes sygdommen også “kold lungebetændelse”, fordi den sjældent fører til feber.

Derefter opstår tør og irriterende hoste, som typisk bliver værre, når man ligger ned. Hosten kan være langvarig - for eksempel en måned eller længere. Kun få udvikler en decideret lungebetændelse.

Ofte er MP-infektionen så mild, at den ikke kræver behandling. Får man feber og/eller lungebetændelse, kan der behandles med antibiotika.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip