Advarsel: Hakket kød fra supermarkeder har salmonella

Skrevet af Michael Lauritsen

31/03/2014

Dagens topnyheder

Du risikerer at blive syg, hvis du spiser hakket oksekød fra engros-supermarkeder, restauranter, caféer og diverse institutionskøkkener.

Sådan lyder advarslen fra Fødevarestyrelsen.

Det er virksomheden WP Kød ApS, Søndre Mellemvej 48, 4000 Roskilde, der kalder kødet tilbage, fordi der er påvist salmonella.

Fødevarestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at du kan blive smittet, hvis kødet ikke gennemsteges, eller hvis der ved fejlhåndtering krydsforurenes med andre fødevarer.

Symptomerne på infektion er blandt andet diarré, kvalme, opkast, mavesmerter og feber. 

Kødet bør leveres tilbage til leverandøren eller kasseres, skriver Fødevarestyrelsen videre.

Her er en oversigt over det inficerede kød:

Vare-nr.
10756   Burger af oksetykkam, krydret, 220g
10785   Burger, okse, 12%, 10 x 150 g gaspakket
10786   Burger, okse, 12%, 8 x 175 g. gaspakket
10787   Burger, okse, 12%, 8 x 200 g. gaspakket
10788   Burger, okse, 12%, 8 x 220 g. gaspakket
10801   Hakkebøf, okse, 12%, kartoffel 10%
10811   Hakkebøf, okse, 12%, 12 x 110 g. gaspk.
11330   Hakket oksesmåkød, maks. 12%
11333   Hakket oksesmåkød, max 12%, løst i E2
14454   Krebinetter, kalv/flæsk,12%, 12x125g gas
14455   Krebinetter, kalv/flæsk,12%, 10x150g gas
14730   Svinesmåkød, hakket, max 12%
15020   Svine- og kalvesmåkød, hakket, max 12%
Pakkedato:   Den 24.03.14