Advarsel: Hold dig fra stanniol, når du smører madpakke

Rullen med stanniol er hvermandseje i de flestes køkkenskuffer, men vi burde skifte det sølvfarvede papir ud med andre miljøvenlige løsninger. Det skriver forbrugerrådets forbrugermagasin Tænk.

Ganske vist er stanniol uforskammet nemt og fristende at pakke mad ind i, men det har en pris, når vi benytter sølvpapir, som er lavet af aluminium.

LÆS OGSÅ: Børne-alarm: Mæslinger i omløb

Den korte forklaring er, at stanniol er rigtig dyrt for miljøet - og bør derfor begrænses, ifølge Tænk.   

"Miljøstyrelsen lavede i 2006 beregninger på, hvad stanniol koster miljøet i madpakkepakning, sammenlignet med madpapir. Undersøgelsen viste, at madpapiret koster 0,3 kilo CO2 om året, mens stanniolen topper med 10,92 kilo CO2," beretter Tænk.

LÆS OGSÅ: Sådan overlever du (forhåbentlig) et flystyrt

Det vil sige, at man kan i gennemsnit spare 10,5 kg CO2 ved at pakke madpakken i madpapir i stedet for stanniol.

- Stanniol indeholder meget aluminium, som det er utroligt energikrævende at udvinde, da der bruges en del elektricitet i processen. Hvis stanniolen i højere grad blev genanvendt, ligesom det allerede sker med dåser, så kunne der spares hele 95 % af energien i forhold til at udvinde ny aluminium, siger Forbrugerrådets seniorrådgiver Claus Jørgensen til Tænk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Claus Jørgensen opfordrer i stedet alle til at gemme maden i husholdsningsfilm, madpapir eller i plastikbøtter, som er egnet til madvarer. 

 

Dagens Gossip