Advarsel: Mazda, Nissan og Honda tilbagekalder millioner af sprængfarlige airbags

Honda, Mazda og Nissan trækker millioner af airbags tilbage, efter det er kommet frem, at airbags fremstillet af leverandøren Takata Corp eksplodere. Indtil videre er der ikke sket ulykker som følge af de defekte airbags. Det skriver nbcbayarea.com.

LÆS OGSÅ: Farlige iPhone opladere tilbagekaldes - Tjek om du er berørt her

Honda Motor Co har tilbagekaldt 2,03 millioner biler herunder 1,02 millioner i Nordamerika og næsten 669.000 i Japan. Disse biler er fremstillet mellem 2000 og 2005.

755.000 er det antal biler, Nissan Motor Co. har trukket tilbage på globalt plan i dag - bilerne stammer fra 2001 og 2003, mens der i Nissan Motors Corp.'s tilfælde er tale om 160.000 biler fra årene 2002 og 2004.

LÆS OGSÅ: En mors mareridt: Sønnen var ved at drukne på land
 
Det er ikke første gang, at de tre bilproducenter er nødt til at tilbagekalde dele biler pga. af fejl og defekte dele. Tidligere på måneden var det, Toyota, der var ude og fortælle, at deres airbags også var farlige og måske ikke virkede efter hensigten, efter et tilfælde med en brand i en bil.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

I dagens tilfælde med Honda drejer det sig om tilbagekaldte biler af typen Fit, Element og CR-V, mens hos Nissan er det Cube, X-Trail og nogle Infiniti-modeller, og endelig er det Atenza og RX-8 hos Mazda.

Leverandøren med de spængfarlige airbags, Takata, er også storleverandør inden for sikkerhedsseler, rat og andre autodele.  

 

Dagens Gossip