Advarsel: Med dette trick ved indbrudstyvene, om du er hjemme

Det kan godt betale sig at være ekstra vågen, når man går ind og ud af sit hus. Nordsjællands Politi melder om tyvebander, der lægger pinde foran folks hoveddøre. Det oplyser Nordsjællands Politi til Dagens.dk.

Dagens.dk har tidligere opfordret til, at man lægger mærke til, om der er tegnet eller sat mærker på postkassen eller husnummeret - da det kan være tegn på, at tyve holder øje med dit hjem.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Falske betjente banker på din dør

I går sendte Nordsjællands Politi en sms ud til borgerne i Veksø-området, for at advare mod indbrudstyve, som placerer pinde eller grene ved folks hjem, for at finde ud af om beboerne er hjemme eller ej.

Den advarende sms kommer, efter en beboer på vejen Skibsted i Veksø ringede til politiet i går ved middagstid og fortalte, at han havde set nogle personer lægge en stor pind foran hoveddøren. Også andre huse på vejen var blevet udstyret med en pind foran døren.        

- Vi har set det med pindene tidligere, og vi ved, at det er, for at se om folk er hjemme. Det er et velkendt fænomen, som vi advarer mod, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til Dagens.dk.

Nordsjællands Politi opfordrer til, at man er særlig opmærksom på pinde og grene foran hoveddøren, og at man kontakter politiet på 114, hvis man observerer noget mistænkeligt. Henrik Suhr fortæller, at der ham bekendt ikke har været indbrud i disse dage i området ved Skibsted i Veksø.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Nordsjællands Politi har en sms-tjeneste, som lokale borgere kan tilmelde sig og modtage sms'er om, hvad man skal være opmærksom på.

- Vi har et godt samarbejde. Borgerne er vores øjne ude i samfundet, og så skal vi nok fange barylerne, siger Henrik Suhr til Dagens.dk.   

 

Dagens Gossip