Advarsel om fingeramputation: Fem millioner klapvogne kaldt tilbage

Babyudstyrsproducenten Graco har taget konsekvensen af flere henvendelser om alvorlige fingerskader hos småbørn og trækker fem millioner klapvogne tilbage. Det skriver ABCNews.

Et foldehængsel på siden af klapvognene kan klemme et barns finger alvorligt, hvis ikke de voksne er meget forsigtige og opmærksomme. Derfor beder det amerikanske firma, Graco, forældre om straks at tage kontrakt og få udleveret et gratis reparationssæt, der indeholder beskyttelseshætter til hængslet.

Læs også: Advarsel til forældre: Vintertøj gør autostole til rene dødsfælder

Graco-klapvogne sælges på danske hjemmesider, og flere private sælgere har dem til salg i Den Blå Avis og på Gul & Gratis.

Graco opfordrer alle forældre til at udvise stor forsigtighed, når de folder klapvognen sammen, indtil de får  fat i et reparationssæt. Deres råd er, at man dobbelttjekker, om hængslerne er forsvarligt låst, inden man sætter barnet i klapvognen.

Tilbagekaldelsen kommer oven på 11 rapporter om skader med klapvognene, hvor småbørn har fået fuldt eller delvist amputeret deres fingerspidser.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Advarslen drejer sig om følgende Graco-modeller: Aspen, Breeze, Capri, Cirrus, Glider, Kite, LiteRider, Sierra, Solara, Sterling, TravelMate Model-klapvogne og Travel Systems-klapvogne.

Graco laver mange slags babyudstyr såsom klapvogne, barnevogne, autostole, lifte og senge.
 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip