Fødevarestyrelsen advarer nu om fund af histamin i et parti ferske tun, og herunder kan du se hvor tunen er solgt.
Histamin kan forårsage allergiske reaktioner, og mindst to personer er blevet ramt af det i dette tilfælde.
Her er advarslen fra fødevarekontrollen:
Mistanke om histamin i fersk tun
12-07-2012 17:00
Hvilken fødevare:
Ferske Tun Loins, Sashimi kvalitet
Produktionsdato: 5/7-2012
Mindst holdbar til dato: 17/7-2012
Lot nr.: 187
Produktionsland: Spanien
De ferske tun loins er solgt engros i perioden 9. til 11. juli 2012 til både restauranter og fiskehandlere i Københavnsområdet. Tun loins kan således være skåret ud og solgt som tunbøffer hos fiskehandlere eller være tilberedt og serveret på restaurant.
Solgt hos:
Jespers Torvekøkken ApS, Telefonvej 6, 2860 Søborg
Sushi2500 APS, Skolegade 19, 2500 Valby
Yosakoi, Borups Alle 136, 2000 Frederiksberg
Dansk Cafe Service, Sønderkær 19, 2650 Hvidovre
Holmstads Fisk og Skalddyr, Gammel Køge Landevej 778, 2660 Brøndby Strand
Super B Fisk ApS, Herlev Torv 10 A, 2730 Herlev
Restaurant Cortona ApS, Rysensteensgade 16, 1564 København V
Royal Tikka Masala ApS, Høje Tåstrup Boulevard 37, 2630 Taastrup
Pintxos ApS, Nansensgade 63, 1366 København K
Frøken Olfert, Jægersborg Alle 37, 2920 Charlottenlund
Oregano Huset, Godthåbsvej 176, 2000 Frederiksberg
Restaurant Ichi Ban, Sallingvej 3, 2720 Vanløse
Søborg Fiskebørs, Søborg Hovedgade 69, 2860 Søborg
Steff's Fisk ApS, Bygangen 11, 2620 Albertslund
Restaurant Tokyo, Vesterbrogade 77, 1620 København V
Grøndals Fiskehus ApS, Godthåbsvej 199, 2720 Vanløse
Cafe Andre Citroen ApS, Vesterbrogade 58, 1620 København V
Wedofood ApS, Halmtorvet 21, 1700 København V
Restaurant Kinesiske Mur I/S, Amagerbrogade 251 B. St., 2300 København S
Huang Cheng, Ørnebjergvej, 3650 Ølstykke
Love Sushi ApS, Bagsværd Hovedgade 116 St., 2880 Bagsværd
Flyvefisken I/S, Larsbjørnsstræde 18, 1454 København K
Virksomhed, der kalder tilbage:
Inco CC København A/S
Flæsketorvet 84A
1711 København V
Årsag:
Der er anmeldt tilfælde af histaminforgiftning hos to personer som har spist af fisken. Der er derfor mistanke om forhøjede mængder af histamin i det ovenfor beskrevne parti tun.
Risiko:
Histamin kan forårsage allergiske reaktioner hos følsomme personer
Symptomerne vil typisk være en prikkende fornemmelse i munden og svælget, kvalme, opkast, udslet og diarré.
I sjældne tilfælde ses mere alvorlige symptomer som smerter i brystet og åndedrætsforstyrrelser.
Råd til aftagere og forbrugere:
Kasser tunen eller lever den tilbage til leverandøren/butikken hvor den er købt.