Advarsel: Politiet advarer mod dette svindel-nummer

Det er blandt andet hos Syd- og Sønderjyllands Politi man modtager mange anmeldelser i øjeblikket om svindelnummeret.

Bedrageriet består i, at internet-brugere, der surfer rundt på forskellige sider, oplever, at deres computer pludselig fryser.

Samtidig dukker der en tekst op på skærmen, som fortæller, at man har gjort noget strafbart, ulovligt eller moralsk forkert. Ofte foregiver beskeden at komme fra politiet.

Teksten siger så, at man kun kan redde sig ud af klemmen ved at indbetale et beløb i bøde eller afgift på en nærmere angivet måde.

Vigtigt: Man skal  dog altid lade være med at rette sig efter beskeden.

- Ingen myndigheder sender bøder ud på den måde. siger politikommissær Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Det er nemlig rent og skær fup.

Det svarer til de fupnumre andre har lavet og fortsat laver, hvor de ringer op og udgiver sig for at være fra for eksempel Microsoft med besked om, at folk skal foretage bestemte installationer på deres computer. Senere viser det sig, at bedragerne på den måde har fået adgang til ofrenes netbank.

Bedrageriet kan også bestå i besked om, at man har arvet eller vundet penge. Og lige skal sende sine konto-oplysninger for at få dem.

Andre har via identitetstyveri udgivet sig for at være nødstedte eller kontaktsøgende kvinder eller mænd, som har lokket ofrene til at overføre penge.

- Man skal ikke falde for noget af det. Lad være med at sende penge eller kontooplysninger til mennesker, du ikke kender personligt, eller som du ikke selv har bestilt varer eller tjenesteydelser hos, siger Christian Østergård

Det gode råd er altså: Lad være at betale – og gå til en fagmand for at få din computer låst op, og renset for ubudne gæsters data-efterladenskaber.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip