Advarsel: Så meget overvåger Facebook dig - uden for Facebook

Holger Madsen

|

07/10/2013

Dagens topnyheder

Det er nok de færreste, der er klar over hvor meget de bliver overvåget af Facebook. Uden for Facebook.

Og det har du faktisk selv givet Facebook lov til.

I betingelser for at have en profil på Facebook hedder det nemlig, at man ved oprettelsen accepterer at alle hjemmesider, med et Facebook-plugin, logger din færden på nettet.

- Det betyder, at enhver hjemmeside med det lille Facebook-ikon, en ’like-funktion’ eller en ’del-funktion’, gemmer din aktivitet fra den pågældende hjemmeside, uanset om du klikker på den eller ej. Derudover registrerer de også din IP, browser, styresystem og gps-lokation, skriver TÆNK.

Og har man samtidig sat kryds i feltet ’Forbliv logget ind’, ja så kan Facebook faktisk kæde al din aktivitet på internettet til den specifikke profil.

For Facebook har det den fordel, at de kan målrette annoncerne, og det er der gode penge i.

LÆS OGSÅ: Disse billeder fik hende fyret: Salgschef var for fræk for chefen

- Det er de færreste brugere, der læser betingelserne og derfor ikke er klar over trackingens omfang. Alle bør vide, at Facebook indsamler informationer om ens online adfærd, uanset om man bruger sin Facebook-profil eller ej, siger Anette Høyrup, der er seniorjurist i Forbrugerrådet, til bladet.

Og det bedte råd er faktisk, at være mindre på Facebook. Altså logge af mens du srfer rundt.

Ganske vist kan Facebook stadig se hvilke sider der bsøges fra din IP-adresse, men Facebook kan så ikke koble dem op med din profil.

Og derfor er oplysninger ikke meget værd for Facebook.

Hvordan har du det med overvågningen på nettet? Er det noget du tænker over?