Advarsel: Telefon-svindlere fupper sig til penge og adgang til din computer

Hvis din telefon ringer, og en engelsktalende person præsenterer sig som ansat hos Microsoft, så bør alle dine alarmklokker omgående gå i gang.

For du taler formentlig med en svindler, der vil forsøge at fuppe sig til både dine penge og adgang til din computer. 

Derfor advarer Fyns Politi nu om at ikke at gå i fælden, hvis du oplever, at at få telefonopkald fra personer, der på engelsk med indisk accent påstår, at de ringer fra Microsoft, fordi der er konstateret en virus på borgerens computer.

Læs også: Advarsel: Der er fundet listeria i kogt skinke i København 

Advarslen kommer efter, at der både på Fyn og i resten af landet, er borgere, der i øjeblikket modtager disse fup-opkald.

- Senest har vi i Fyns Politi fået en anmeldelse fra en borger, der blev fuppet til at betale 1.500 kroner for at få "renset" sine computere for en påstået virus, siger vicepolitiinspektør Albert Rasmussen, der er leder af Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

- Svindlerne forsøger også at få ejeren af computeren til at oplyse kontonummer og adgangskoder til deres pengeinstitut, så de kan få overført penge for deres såkaldte arbejde. Eller de forsøger at folk til at installere et program på deres computer, som i virkeligheden er en såkaldt trojansk hest, der giver de kriminelle adgang til misbruge computeren og for eksempel aflure passwords og andre personlige oplysninger, siger Albert Rasmussen.

Svindlen findes i flere udgaver, men fælles for den er, at de kriminelle altid påstår, at de ringer fra Microsoft.

Men Microsoft kontakter aldrig deres kunder telefonisk om fejl, skader, virus osv. uden en forudgående aftale.

Microsoft har derfor også lagt en advarsel ud på virksomhedens hjemmeside mod at lade sig narre.

- I øjeblikket kan vi desværre ikke gøre så meget andet end at advare borgerne om at passe på denne form for svindel. Men Politiets Nationale Cyber Crime Center koordinerer lige nu de mange sager med det europæiske politisamarbejde, Europol, i et forsøg på at identificere gerningsmændene, siger Albert Rasmussen.

Han opfordrer alle, der har været udsat for at få hævet penge eller som pludselige oplever uforklarlige transaktioner til at melde det til politiet.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip