Advarsel til alle iPhone-brugere: Hop ikke på svindlernes seneste snedige trick

Kriminelle har tilsyneladende fundet en ny metode til at hive endnu flere penge ud af ofre for iPhone-tyverier.

I hvert fald én meget uheldig mand var udsat for en hacker, der efter at have stjålet hans telefon fra hans bil, brugte “Find min iPhone”-appen imod ham. Det skriver The Sun

Så snart Joonas Kiminki opdagede, at telefonen var stjålet, bad han appen sende ham en mail, såfremt den blev fundet. Senere fik han en mail om, at telefonen var blevet fundet.

Herefter blev han bedt om at følge et link, hvor han skulle logge ind på sin iCloud for at se, hvor den befandt sig.

Heldigvis blev han mistænksom over for linkets url-adresse. Den hed show-iphone-location.com og ikke en web-adresse til Apple. Derfor indtastede han ikke sine oplysninger. Han mener, at svindlerne forsøgte at få adgang til flere af hans personlige oplysninger, så de kunne nulstille telefonen og sælge den som almindeligt fungerende.

Læs også: Mor advarer: 13-årige Viktor fik tilbudt coins til Pokémon Go - pludselig fik familien en uventet regning

- Hvis du nogensinde mister din iPhone, iPad eller iPod, så vær ekstra opmærksom på kommende forsøg på identitetstyveri, skriver han på websitet Medium og tilføjer:

- Svindlen var så professionel med perfekt engelsk og en mobiloptimeret hjemmeside, at jeg priser mig selv lykkelig for ikke at have givet mit password væk.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip