Advarsel til forældre: Farlig babymad trækkes tilbage

Helsam A/S tilbagekalder babymad på grund af for højt indhold af tropan alkaloider, som er naturligt forekommende organiske stoffer. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Det drejer sig om økologisk babymad med hirse og æble/pære af mærket Holle med originalnavnet Holle Bio-Babybrei Apfel-Birne med lotnummer L 13239 og mindst holdbar til 30. april 2015.

Læs også: Ny rapport: Der er sprøjtegift i hvert andet stykke frugt og grønt

Og økologisk hirsegrød fra Holle (Holle Bio Babybrei Hirse) med lotnumre: L 13219 og L 14103 og mindst holdbar til datoerne: 30. april 2015 og 30. november 2015.

Babymaden er solgt i helsekostbutikker, materialister og internetbutikker i hele landet.

Fødevarestyrelsen meddeler, at der er fundet et for højt indhold af tropan alkaloiderne atropin og skopolamin i produktet. Tropan alkaloider er naturlige toksiner, som bl.a. findes i hirse.

Læs også: 25 tons slik beslaglagt fra uhumsk lager: Vingummi og chokolade lå blandt rottelort

"Da der kan være en akut skadelig effekt ved indtag af tropan alkaloider, trækkes produktet tilbage fra markedet. Symptomerne på alkaloidforgiftning kan være hyperventilation, forvirring og øget rastløshed", skriver Fødevarestyrelsen.

Hvis du har produkterne, må du ikke bruge det, i stedet skal du levere det tilbage til købestedet eller smide det ud

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip