Advarsel til forældre: Kendt autostol dømt farlig og fjernes fra markedet

Den kendte autostolmodel Ultimax 2 Concord, får sparket af Miljøstyrelsen, da produktet ikke lever op til de høje standarder. Se billedet af autostolen nederst på siden.

Det sker efter en stikprøvekontrol af autostolen, som sidste år blev kåret til testvinder i den store europæiske autostoletest. Testen viser, at Ultimax 2 Concord er fyldt med skadelige stoffer i form af ftalat på bagsiden af selen.

Læs også: Advarsel til forældre: Vintertøj gør autostole til rene dødsfælder

Det skriver FDM, som opfordrer forbrugere til at returnere deres autostol.

Miljøstyrelsen har udstedt salgsforbud mod denne model stol. Da autostolene ikke er mærket med et produktionsnummer, er det ikke muligt at sige, hvilke stole der eventuelt kan indeholde stoffet.

Læs også: Advarsel om fingeramputation: Fem millioner klapvogne kaldt tilbage

- Fundet viser, at der fortsat er brug for løbende kontrol og test. For selv om en autostol er godkendt og måske endda testet yderligere, så kan for eksempel skift af en underleverandør betyde, at der pludselig optræder et miljøskadeligt stof i autostolen, som bestemt ikke bør være der, siger jurist i FDMs rådgivning, Luise Mai Cordsen.

FDM oplyser, at hvis der er fejl på et produkt, har man som forbruger krav på, at fejlen bliver udbedret, uden at det er til gene for forbrugeren. Og hvis autostolen for eksempel skal tilbage på fabrikken, skal forbrugeren have en anden autostol stillet til rådighed. Men leverandøren kan også tilbyde forbrugeren en helt ny stol, hvis det kan dokumenteres, at fejlen ikke er på den nye autostol.

Se billedet af autostolen her:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip