Advarsel: Virksomhed tilbagekalder fersk and, der ikke bør spises

24/12/2015 01:17

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Forbrugere bør ikke sætte tænderne i en fersk and fra virksomheden Dansk And A/S, hvis fjerkræet er pakket 10. december.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Et parti fersk and bliver kaldt tilbage på grund af en "afvigende lugt", lyder det.

- Virksomheden Dansk And A/S i Struer tilbagekalder produktet fersk Dansk And, pakkedato 10.12.2015. Der kan forekomme enkelte produkter med afvigende lugt, og disse må på ingen måder spises, skriver Fødevarestyrelsen.

Ænderne er blevet solgt i hele landet i butikkerne Fjaltring Købmandsgaard, Letkøb, Meny, Min Købmand, Spar og Superland.

Står and derfor på menuen i juledagene, opfordres alle forbrugere til at tjekke pakken for at sikre, at fuglen ikke er fra det pågældende parti.

- Afvigende lugt i produktet bevirker, at produktet er uegnet til konsum, skriver Fødevarestyrelsen.

Hvis man uheldigvis har fået fingre i en af de uspiselige juleænder skal man levere varen tilbage i butikken eller kassere den.

En række andre produkter er ligeledes blevet tilbagekaldt op til julen.

Det drejer sig blandt andet om pasteuriserede økologiske æggeblommer. Også her er der konstateret en mistænkelig lugt.

- Danæg Products A/S tilbagekalder pasteuriserede økologiske æggeblommer i et kilo flasker og 165 gram flasker, da der er konstateret afvigende lugt i produktet.

- Afvigende lugt i produktet bevirker, at produktet er uegnet til konsum, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

Æggeblommerne i den mindste flaske er solgt i Kvickly, SuperBrugsen, Irma, Fakta, Fakta Q, Meny, Spar, Min Købmand og Letkøb. De store flasker er distribueret engros.

Tilbagetrækningen gælder for alle holdbarhedsdatoer af produktet.

Også en kirsebærsovs skal kasseres. Det gælder kirsebærsovs solgt i glas fra virksomheden Skovhavegård Plantage, da der er risiko for gæring.

/ritzau/