Advokat: 22-årig er i chok over misbrugsanklager

En 22-årig dansk pædagogstuderende, der sidder fængslet på Rikers Island ved New York, er meget bange.

Det fortæller hans advokat Jane Fisher-Byrialsen, der søndag har besøgt sin klient i fængslet sammen med hans familie.

- Han var langt, langt nede og rigtig bange. Jeg tror simpelthen, han er i chok, han kan ikke forstå, hvad der er sket, siger hun.

Den 22-årige er anklaget for seksuel misbrug af 13 børnehavebørn på den skole i New York, hvor han var i praktik.

I de lokale medier er den 22-årige blevet omtalt med både navn og billede, og advokaten fortæller, at han er blevet truet i fængslet.

I øjeblikket er han tvunget til at gå ud blandt de andre fanger, når han skal bruge telefonen, skal spise eller skal i bad. Jane Fisher-Byrialsen vil nu søge om, at han kan blive sat i isolation, hvilket hun håber kan ske allerede mandag aften dansk tid.

Den 22-årige er varetægtsfængslet uden mulighed for at blive løsladt mod kaution. Den kendelse vil advokaten kære, men det er "op ad bakke", fortæller hun.

- Det er svært, for vi skal jo have en dommer til at sige, at en anden dommer har begået en fejl, siger advokaten.

Derfor risikerer den 22-årige at sidde varetægtsfængslet flere uger endnu. Han får fremover dagligt besøg af sine forældre, sin advokat og det danske konsulat.

Det er en tidligere kollega, der har anmeldt danskeren til politiet. Hun hævder, at han i 15 tilfælde har krænket fire- og fem-årige børn i børnehaven seksuelt, blandt andet ved at placere deres hænder i hans skridt.

Den tidligere kollega gik i første omgang til skolen med sine anklager. Det fik skolen til at sætte gang i en undersøgelse, hvor den 22-årige blev overvåget uden hans viden. Skolen fandt, at der ikke var hold i anklagerne, og kollegaen blev senere fyret.

Hun gik efterfølgende til politiet, og den 27. juni blev den 22-årige anholdt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip