Advokat bekræfter: Attentatmand er på fri fod

Den 26-årige mand, der er mistænkt for attentatforsøget på Lars Hedegaard i 2013, er på fri fod. Det bekræfter hans danske forsvarsadvokat, Thorkild Høyer, over for DR Nyheder.

Ifølge Thorkild Høyer har hans klient været på fri fod i et par uger.

Thorkild Høyer har ikke talt med sin 26-årige klient selv, men har i stedet talt med en anden person, der har talt i telefon med den 26-årige.

- Det er mit indtryk, han ikke engang selv vidste, hvorfor han var blevet løsladt, siger Thorkild Høyer til DR Nyheder.

Den 26-årige mand har ifølge Thorkild Høyer oplyst, at han er blevet løsladt, men at han ikke er klar over hvorfor.

Thorkild Høyer ved i øjeblikket ikke, hvor hans klient befinder sig, og han er ikke klar over, om gisningerne om, at løsladelsen skulle være sket i forbindelse med en fangeudveksling med Islamisk Stat, har noget på sig.

- Men jeg kan bekræfte, at min klient er på fri fod, siger han.

Den formodede gerningsmand blev anholdt med et falsk pas i nærheden af Istanbul i Tyrkiet, men det har været svært for de danske myndigheder at kommunikere med de tyrkiske om at få ham udleveret til Danmark, hvor han er statsborger.

Ifølge politiets efterforskning forlod manden Danmark samme dag, som attentatet fandt sted 5. februar 2013.

Selv om den sigtede attentatmand kan være på fri fod igen, så har PET ikke opfordret Lars Hedegaard til at være ekstra varsom i hans personlige liv fremover.

- Jeg har ikke hørt noget. Men hvis forhåbningen er, at jeg holder min kæft, så er det fuldstændig omsonst. Tværtimod. Jeg agter at sige min mening, til jeg dør, siger Lars Hedegaard til Ritzau.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip