Advokat i hackersag: Computer blev fjernstyret

Ukendte gerningsmænd har via 29-årige Gottfrid Svartholm Wargs computer i Cambodja hacket sig ind i offentlige danske registre. Warg er uskyldig.

Sådan lyder det onsdag formiddag ved Retten på Frederiksberg fra advokat Luise Høj, som forsvarer den 29-årige svensker. Han er sammen med en 21-årig dansker anklaget for at have tiltvunget sig adgang til blandt andet CPR-registret og kriminalregistret.

- Vi vil gøre gældende, at computeren har været fjernstyret. Vi vil også gøre gældende, at computeren har været udsat for et hackerangreb, fortæller Luise Høj i retten.

Hendes indlæg er et modsvar på anklagemyndighedens forelæggelse af sagen, som fandt sted, da sagen begyndte tirsdag.

Anklagemyndigheden mener, at danskeren via en chat har overtalt Warg, der er dømt for hacking i Sverige og er verdenskendt i it-kredse, til at begå elektronisk indbrud hos firmaet CSC i Valby. Firmaet har på et computeranlæg huset de offentlige registre.

Danskerens advokat, Michael Juul Eriksen, fortæller onsdag også, at anklagemyndighedens sag mod den unge dansker ikke holder vand.

- Der er ikke foretaget nogen angreb mod CSC fra min klients computer. Det, synes jeg, er en væsentlig pointe, lyder det fra Juul Eriksen.

Sagens to anklagere, vicestatsadvokat Anders Riisager og senioranklager Maria Cingari, har allerede løftet sløret for, at en chat mellem to personer er central i sagen. Angiveligt er den ene person identisk med Warg, mens den anden angiveligt er den unge dansker.

- Der er ingen af de oplysninger, som bliver givet i denne her chat, der bliver anvendt i forbindelse med angrebet mod CSC, fortæller Michael Juul Eriksen.

Ifølge Luise Høj benægter Warg, at det er ham, som er den ene part i den centrale chat.

Senere onsdag skal de tiltalte afhøres. Der ventes dom i sagen 31. oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip