Advokat idømt fem års fængsel for svindel

Den nordsjællandske advokat Eli Heckscher er ved Retten i Lyngby blevet idømt fem års fængsel i en sag om bedrageri for mere en 150 millioner kroner.

Sagen drejer sig om et storstilet svindelnummer, som blev orkestreret af det amerikanske ægtepar Marian og John Morgan fra Florida.

Eli Heckscher har været tiltalt for at samarbejde med ægteparret med at bedrage en række investorer, som sammenlagt tabte 66 millioner kroner. Alt i alt led investorerne under en risiko for at tabe 156 millioner kroner.

Ægteparret har haft en såkaldt klientkonto hos Eli Heckscher, hvor investorernes mange millioner rullede ind. Investorerne var i den tro, at der var tale om en spærret konto.

Svindlen skulle være foregået i årene 2005 til 2009, og sagen tog for alvor sin begyndelse, da det amerikanske ægtepar i 2009 blev anholdt i Sri Lanka og siden udleveret til USA.

I 2010 blev Eli Heckscher anholdt i Danmark, men sagen er først nu kommet for retten.

I mellemtiden er Marian Morgan blevet idømt 34 års fængsel, mens John Morgan slap med en fængselsdom på 10 år, fordi han samarbejdede med myndighederne i USA om opklaringen.

Foruden dommen på fem års fængsel, blev Eli Heckscher fradømt retten til at virke som advokat indtil videre.

Han var ikke selv til stede ved domsafsigelsen i Retten i Lyngby, men hans forsvarer, advokat Karoly Nemeth, meddelte, at han anker dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip