Advokat: Karadzic vidste intet om massakren i Srebrenica

Den tidligere leder for de bosniske serbere Radovan Karadzic havde ikke noget kendskab til, at tusinder af muslimer blev myrdet i byen Srebrenica i 1995.

Det siger hans advokat i sin afsluttende procedure i sagen, hvor Karadzic risikerer at blive dømt for folkemord og forbrydelser mod menneskeheden.

- Der er ikke et eneste bevis på, at Karadzic planlagde eller beordrede henrettelsen af fanger (i Srebrenica), eller at han kendte noget til det, siger advokaten, Peter Robinson.

- I virkeligheden blev de (begivenheder) holdt skjult for ham, og derfor er han ikke skyldig i folkemord, fastslår advokaten over for Den Internationale Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien.

Dern 69-årige Karadzic, der længe var en af verdens mest eftersøgte mænd, har hele vejen igennem nægtet sig skyldig i de 11 anklagepunkter, der omfatter krigsforbrydelser, forbrydelser mod menneskeheden og folkemord under krigen fra 1992 til 1995.

Han er blevet beskyldt for at være den hovedansvarlige for, at over 100.000 bosniere blev dræbt og 2,2 millioner fordrevet fra deres hjem.

Den værste anklage handler om massakren i Srebrenica i juli 1995. Efter byen havde overgivet sig til de bosnisk-serbiske styrker, blev op mod 8000 muslimske mænd og drenge ført ud af byen og dræbt, mange med nakkeskud.

Det regnes som den værste forbrydelse i Europa siden Anden Verdenskrig.

Endelig dom i sagen mod Karadzic ventes først i slutningen af 2015.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip