Advokat: Major fik sin karriere ødelagt af straffesag

Efter frifindelsen af en kompagnichef i Afghanistan kritiserer mandens forsvarer auditørkorpset for overhovedet at have rejst sagen.

- Man har ødelagt majorens videre karriere i forsvaret. Han er ikke længere i forsvaret, og han kommer ikke tilbage, siger advokat Stine Gry Johannesen.

- Han blev stemplet på grund af den sag, der blev rejst, tilføjer hun.

Majoren var tiltalt for grov pligtforsømmelse ved at have oprettet en bødekasse til såkaldte dummebøder.

Soldater, der havde gjort noget forkert, kunne undgå at blive indberettet i det officielle system ved at lægge penge i kassen, lød påstanden fra Forsvarets Auditørkorps.

Efter at have hørt en række vidner har Østre Landsret onsdag frifundet majoren.

Ingen af de episoder, som retssagen har drejet sig om, var forbundet med indberetningspligt. Allerede af den grund er der ikke beviser mod den tiltalte, fastslår landsretten.

- Det var en medieskabt sag, og auditørkorpset valgte at rejse sagen på et yderst spinkelt grundlag, mener Stine Gry Johannesen.

Desuden frifindes majoren for at have overtrådt Forsvarskommandoens knivdirektiv ved at være i besiddelse af en lommekniv med en bladlængde på 11 centimeter.

I første omgang blev han dog fundet skyldig af byretten i Hillerød. Bøden lød på 8000 kroner.

Undervejs i forløbet mødte majoren en sådan skepsis internt, at han følte sig nødsaget til at tage orlov, fortæller advokaten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip