Advokat og revisor anholdt i stor politiaktion

Politiet har ved en aktion på Sjælland og Lolland-Falster onsdag anholdt i alt 68 personer. 10 mistænkes for menneskehandel. Blandt de anholdte er en advokat og en revisor.

De er begge danske, hvorimod hovedparten af de øvrige anholdte fortrinsvis kommer fra Rumænien, oplyser politiinspektør Karl Erik Agerbo fra specialgruppen Task Force Indbrud.

- Advokaten bliver sigtet for groft skattesvig. Vi har endnu ikke lagt os fast på sigtelsen mod revisoren. Men der er ingen af de to, som bliver sigtet for menneskehandel, siger Karl Erik Agerbo til Ritzau.

Politiaktionen, som har fået kodenavnet Hvepsebo, er foregået i et samarbejde mellem politiets Task Force Indbrud, Bagmandspolitiet, Udlændingestyrelsen, Center Mod Menneskehandel, Skat og Rigspolitiet.

Politiet oplyser, at man i forbindelse med aktionen har foretaget ransagninger på 62 adresser.

De omkring 50 personer, som ikke er mistænkt for menneskehandel, er i første omgang mistænkt for bedrageri. Dog mener politiet, at disse personer er blevet udnyttet, og deres identitet er blevet misbrugt til kriminalitet.

Misbruget af de anholdtes identiteter er ifølge politiets sigtelse blevet brugt til at begå svindel i form af bedrageri.

Ofrene har været Skat, banker og långivere samt almindelige handlende. Politiet oplyser, at der er svindlet for "betydelige beløb".

For en række af de anholdtes vedkommende er sagen så alvorlig, at anklagemyndigheden torsdag vil fremsætte krav om varetægtsfængsling. Det kommer til at foregå ved et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby.

- Vi har endnu ikke lagt os fast på, hvor mange der skal fremstilles, men de 10, der er sigtet for menneskehandel, vil blive fremstillet. De, der er blevet udnyttet, vil naturligvis ikke blive fremstillet, siger Karl Erik Agerbo.

Ifølge politiinspektøren vil man overveje, om der er grundlag for at kræve varetægtsfængsling i nogle af de sager, som kun drejer sig om økonomiske forhold.

Man har endnu ikke besluttet, om advokaten og revisoren skal fremstilles med krav om fængsling.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip