Advokat: Tyrkiet har strengere krav for udlevering

De danske krav til en udleveringsbegæring var opfyldt, da Danmark bad Tyrkiet om at udlevere BH, der er mistænkt for drabsforsøget mod den islamkritiske debattør Lars Hedeegaard.

Det siger BH's danske advokat, Thorkild Høyer, til Ritzau.

- Den udleveringsbegæring, jeg har set, lever op til de krav, som dansk ret kræver.

- Men Tyrkiet stiller åbenbart strengere krav end Danmark for at udlevere, og det er da kun glædeligt. Det havde jeg egentlig ikke troet, siger han.

Den 26-årige BH blev anholdt i april i år i lufthavnen i Istanbul i Tyrkiet. Han er danskpalæstinenser og efterlyst, fordi politiet mistænker ham for forsøg på drab på Lars Hedegaard.

De danske myndigheder har efterfølgende krævet at få ham udleveret til retsforfølgelse i Danmark. Men BH blev pludselig løsladt af de tyrkiske domstole og er siden forsvundet.

BH's tyrkiske forsvarer, Okan Kadir Bektasoglu, siger fredag til det dansk-tyrkiske medie Haber.dk, at løsladelsen af hans klient skyldes sjusk fra Danmarks side.

- I udleveringsanmodningen stod der, at BH var eftersøgt for drab. Jeg har jo undersøgt, at Lars Hedegaard ikke var blevet dræbt. Begrundelserne for anholdelse og fængsling var også mangelfulde.

Det kan og vil Thorkild Høyer ikke kommentere.

- Jeg må ikke diskutere, hvad sigtelsen går ud på, eller hvad der står i udleveringsbegæringen, forklarer han.

Hverken BH's tyrkiske eller danske advokat har kontakt til ham.

- Nej, jeg ved ikke, hvor han befinder sig henne og jeg har ikke længere kontakt med ham, siger Okan Kadir Bektasoglu til Haber.dk.

Thorkild Høyer fik oplysningen om, at BH var blevet løsladt fra en anden person, der havde talt med ham.

- Jeg har ikke selv talt med ham efter løsladelsen, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip